Slekta

Dette er en oversikt over slekta .
I 3 bøker har jeg samlet det jeg vet om mine forfedre.
Den første boka – Fra Bjelgam til Øyjord – tar utgangspunkt i kirkebygger Ingebrigt Olsen, som i 1670 kom til Evenes for å bygge kirke. Han giftet seg og slo seg ned på Tårstad. Hans kone – Anna Larsdatter – var av en stor og kjent slekt på Tjeldøy, Inbrigt hadde en sønn som giftet seg til Bjelgam på Liland, og frem til 1800-tallet drev denne slekten handelsvirksomhet og jektebruk på dette stedet. En datter av den siste av slekta som bodde på Bjelgam, ble gift med Christen Hansen fra Leirvik, og de to kom til å bli forfedre til kjente slekter på Seines, Øyjord og i Leirvik.
Boka forteller også en del om kirkelivet i Ofoten og presten Mats Homble, dessuten om Ingebrigt Olsens snekkervenn, som gifter seg inn i Vidrekslektene og blir storkar der.

Her kan du kjøpe boka med soft cover  :

http://www.blurb.com/b/7468568-slekta

http://www.blurb.com/ebooks/p903513a78fac4b48a72a

I boka Johanna forteller – forteller Johanna Wiker om sin oppvekst på Øyjord og når hun senere flytter til Taraldsvik i Narvik.Dette var historier som jeg fikk henne til å skrive ned før hun døde.

Her kan du kjøpe boka med soft cover 

http://www.blurb.com/b/7468568-slekta

http://www.blurb.com/ebooks/569340-johanna-forteller

Den tredje boka – Rallarslekta – handler mest om min tre oldefedre, som alle arbeidet på Ofotbanen og i malmskipninga i Narvik. To av oldefedrene var svenske, de ble gifte med norske kvinner og bodde resten av sitt liv på Øyjord og i Narvik. Den tredje oldefaren kom fra Lofoten, arbeidet som hestekjører på banen og slo seg ned i Narvik.

Her kan du kjøpe boka med soft cover

http://www.blurb.com/b/7468618-rallarslekta

http://www.blurb.com/ebooks/pa4b84e3260736d22422a

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s